Team

Maak kennis met het team van Wolfslaar


Maarten Camps - Chef-kok

"Ik ben geboren in Limburg en stond vroeger thuis al bij mijn moeder in de keuken; koekjes bakken, kersen inmaken, etc. Verder hielp ik mijn vader met het planten van fruitbomen rond het huis; appels, peren, maar ook mirabellen en andere soorten pruimen.

Na mijn schooltijd ben ik bij een slager gaan werken, waar ik onder andere vleesgerechten bereidde. Maar op een gegeven moment vond ik dit te beperkt en ging ik in de restaurantkeuken werken. Na bij verschillende topzaken in binnen- en buitenland te hebben gewerkt, ben ik nu al sinds 2000 chef-kok van Wolfslaar Restaurant, onderdeel van Landgoed Wolfslaar.

Hier werd ik, samen met mijn brigade, in 2005 bekroond met een Michelinster. In 2007 legde ik met succes de meesterproef af en werd hiermee SVH Meesterkok.

Ik kook het liefst met groenten uit eigen moestuin en producten uit de regio. Mijn kookstijl is eerlijk en smaakvol. Mooie smaakcombinaties zijn rabarber met gember, gepocheerde kalfshaas met knolselderijpuree en zwarte truffel of Hollandse Nieuwe met rettich en groene appel. “Heerlijk om zo’n gerecht helemaal te perfectioneren en de gasten ervan te laten genieten.”

Willem Hamers - Sous-chef

“Al mijn hele leven kom ik in aanraking met eten. Mijn opa was slager, mijn vader ook en een groot deel van zijn broers. Daarnaast hielp ik mijn vader in de tuin met de pruimen, perzikken, bessen, noten en groenten. Alles water er gezaaid wordt moet ook geoogst worden. Thuis werd er hard gewerkt, veel gegeten en hier werd ook van genoten.

Op jongere leeftijd wist ik nog niet gelijk wat ik wilde worden, maar ik werkte al wel vanaf mijn 15e met veel plezier in de spoelkeuken waarna keukenhulp en assistent kok volgde. Het werd al snel duidelijk dat mijn hart in de keuken lag en daarom ben ik in deze richting een opleiding gaan volgen. Nadat ik deze afgerond had heb ik bij diverse topzaken in de horeca gewerkt en vooral erg veel geleerd. Tot daar Wolfslaar op mijn pad kwam. Een uitdaging in een mooi bedrijf met een keukenbrigade onder leiding van Maarten Camps.

Het mooiste aan het koken bij Wolfslaar vind ik het werken met eerlijke en natuurlijke producten uit het seizoen en de ambachtslieden en leveranciers die producten van een uitstekende kwaliteit bieden. Creatief zijn en toch niet de oorsprong van een product verstoppen en hiermee de gasten een smakelijke beleving bieden. Als de gasten hebben genoten van de gerechten en de ambiance in ons restaurant is mijn dag geslaagd.”

Pauline Struijk - Maître

“Horeca zit in je bloed zegt men, maar hoe komt het in je bloed als je het niet van huis uit hebt meegekregen? Vroeger wilde ik graag lerares worden op een basisschool. Naast mijn studie, werkte ik bij de Griek als bijbaan. Dit was makkelijk, leuk en veel contact met de gasten. Hier is het gebeurd! Na één jaar studie voor basisschool lerares, ben ik overgestapt naar de Restaurateurs opleiding, gevolgd door “gastronoom-sommelier” van de heer Klosse. Dit was de aanleiding voor een start aan de vinologen-opleiding.

Ik ben opgegroeid in Maarssen, maar verliefd geworden op een Brabander. Zodoende ben ik verhuisd naar Brabant en heb ik gewerkt in diverse restaurants in Brabant en België. Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij de prachtige keuken van Maarten Camps en zijn brigade. Niet alleen bij de uitvoering in de keuken, maar ook in het restaurant verdienen zijn gerechten een speciale behandeling.

Van service en gastheerschap tot heerlijke wijn-spijs combinaties en een gezellig moment aan tafel. Samenspel tussen de gerechten en de wijnen is waar het bij Wolfslaar Restaurant omdraait. Wij willen u als gast een onvergetelijke ervaring en beleving meegeven. ”