Wijnmakersdiner Mauro Molino Barolo

Donderdag 29 juni 2017 was wijnmaker Oliver Müller van VDP Weingut Wagner Stempel op uitnodiging van Wijnhuis Oktober bij ons te gast. Een mooie gelegenheid om de diversiteit, kwaliteit en gastronomische inzetbaarheid van de wijnen van Wagner Stempel te tonen in combinatie met de gerechten van chef kok Maarten Camps en zijn brigade. Met name de prachtig gerijpte Riesling vom Porphyr uit 2004 deed menig Riesling hart sneller kloppen evenals de werkelijk fantastische TBA die het dessert vergezelde. 
Met plezier kondigen wij dan ook de volgende editie aan van het wijnmakersdiner, wederom in samenwerking met Wijnhuis Oktober. Dit keer is Martina Molino van het Barolo huis Mauro Molino bij ons te gast uit Piemonte. Zet u 28 september vast in uw agenda!

Op donderdag 28 september 2017 organiseren wij in samenwerking met Wijnhuis Oktober en Martina Molino een culinaire avond waarbij u kunt genieten van een heerlijk 4-gangen menu van de hand van Maarten Camps en zijn brigade in combinatie met de wijnen van Barolo huis Mauro Molino! De kosten voor dit exclusieve diner bedragen € 125,00 per persoon ( all-in ).

De familie Molino is al generaties lang verbonden aan de wijnbouw in Piemonte. Begin 80er jaren nam Mauro het domein over van zijn vader. Zijn Conca dell’Annunziata is een beschermde (als een soort amphi-theater) wijngaard gericht op het zuiden. Mauro heeft inmiddels dan ook een enorme reputatie opgebouwd met zijn Barolo’s en Barbera’s. Geen blockbusterwijnen met enorm hout en power, maar juist verfijnde en elegante wijnen met subtiele klasse. Verrassend om te proeven dat zijn Barolo’s ook na 3 of 4 jaar al ongelooflijk plezier in de mond geven. Rijpe, aangename tannines met krachtig fruit……echt verrukkelijk. Zoon Matteo werkt sinds 2003 samen met zijn vader en zijn dochter Martina (afgestudeerd oenologe) heeft haar plaats naast haar broer ingenomen in 2009. Mauro heeft zijn Langhe Rosso naar haar vernoemd.

We ontvangen u graag om 19.00 uur in het Wolfslaar Restaurant voor een passend aperitief en proeverij, waarna we starten met het 4-gangen diner.

Reserveren kan uitsluitend via info@wijnhuis-oktober.nl o.v.v. ‘’Mauro Molino Barolo’’ of via deze link

Overig nieuws

Buiten vergaderen bij Wolfslaar tijdens zomerperiode Pagode paviljoen: Een uniek evenement organiseren Vier de zomer samen! 50 jaar Jubileumfeest Bluekens Truck en Bus Restaurant Favourites Historische buitenplaats proeverij Bourgondisch Breda LANDHUIS GEOPEND TIJDENS DE VAKANTIEWEKEN Stage Sales & Marketing Landgoed Wolfslaar Restaurant Favourites Introductie Wolfslaar Bierkaart Kookworkshop met chefkok Maarten Camps - 28 oktober 2017 = VOL

Lees meer in het archief