Heb jij een Business Attitude?

Zowel intern als extern worden vaak meetings, brainstormsessies, vergaderingen, heidagen en ga zo maar door georganiseerd. We praten, brainstormen, discussiëren, overtuigen… en willen het beste uit ons zelf halen, maar wat maakt jou een goede gesprekspartner?

Met deze 5 tips zal het aan jouw houding niet liggen!

1. Wie zit er bij jou aan tafel?
Voor wij een restaurant kiezen, kijken wij tegenwoordig eerst op internet. Wat zeggen de reviews en hoe zien de gerechten er uit? Doe dit ook bij de persoon of personen waar jij straks mee aan tafel zit. Neem eens een kijkje online en kijk wat je kunt vinden op zijn of haar LinkedIn pagina. Neem deze informatie mee tijdens de meeting en gebruik het in jouw voordeel.

2. Luisteren is de kracht
Het is altijd verleidelijk wanneer iemand aan het praten is, er gelijk iets van te vinden en er op in te springen. Ben geen ‘onderbreker’ en laat de ander uitpraten. Iemand onderbreken in zijn of haar verhaal kan overkomen als agressief, in plaats van het gewenste assertief. Daarnaast is het gewoon onbeleefd. Wanneer je je vraag of opmerking niet wilt vergeten, schrijf deze in steekwoorden op en kom er later op terug.

3. Praat! (maar niet te veel)
Wanneer je gesprekspartner is uitgepraat, reageer dan eerst op het verhaal in het algemeen, herhaal een aantal benoemde punten of stel een vraag. Laat zien dat je echt geluisterd hebt. Benoem en bespreek hierna pas de punten waarin jij je niet kunt vinden of anders ziet. Probeer ook niet het hele gesprek over te nemen. Zorg voor een goede balans. Je spreekt ongeveer 50% en je luistert ongeveer 50%. Zo hebben beide partijen ook voldoende gelegenheid om te zeggen wat gezegd moet worden.

4. Positiviteit gaat voor negativiteit
Denk in kansen en niet in problemen, probeer mogelijkheden te zien en geen obstakels. Een positieve houden heeft effect op iedereen en zorgt ook voor meer energie. Het is ten slotte ook veel leuker om samen iets op te bouwen dan iets af te breken. En het geeft een kick om van een probleem een mogelijkheid te maken voor verbetering en groei!

5. Lichaamstaal zegt meer dan jij denkt
Laat je lichaamstaal spreken tijdens de hele vergadering, of je nu aan het woord bent of aan het luisteren bent. Het is simpel: beweeg. Je straalt niet alleen een actieve houding uit, je houd jezelf ook bij de les.

Bonustip: Ga er vanuit dat mensen jou ook googelen op LinkedIn. Straalt jou LinkedIn pagina uit wie jij wilt zijn en krijgen mensen de juiste indruk van jou? Check jouw pagina’s en verbeter deze waar nodig.

Overig nieuws

PERSBERICHT - Overdracht exploitatie Landgoed Wolfslaar Bring Your Own: u de wijn, wij de gerechten! Nieuwe vacatures online! Kookworkshop met Maarten Camps 19 oktober 2019 Kook- en wijnworkshop 26 oktober 2019 = VOL Uw nieuwjaarsborrel op Landgoed Wolfslaar Kook- en wijnworkshop 16 november 2019 Kook- en wijnworkshop 30 november 2019 Kook- en wijnworkshop "Een stressvrije Kerst" 2019 Wolfslaar Restaurant Week 3-gangen 45,95 Kookworkshop met Maarten Camps 8 juni 2019

Lees meer in het archief