Veelgestelde vragen en antwoorden over trouwen

op Landgoed Wolfslaar

Officiële trouw gelegenheid

Is Landgoed Wolfslaar een officiële trouwlocatie?

Ja. Al sinds 1999 is Landgoed Wolfslaar een officiële trouwlocatie. Dit houdt in dat wij worden gezien als ‘huis der gemeente’ en een BABS van de Gemeente Breda dus zonder aanvraag bij ons kan trouwen. Willen jullie een onafhankelijke BABS? Dat is tevens geen probleem. Wij bevelen in dat geval Mascha van Kakerken van Jullie Ceremonie aan.

Muziek

Wij hebben graag akoestische muziek tijdens de ceremonie. Kunnen wij dit zelf regelen?

Ja. Jullie mogen dit zelf regelen. Akoestische muziek is toegestaan in de Grote Salon. Dit gaat altijd in overleg vanwege de kwetsbaarheid van de plafondschilderingen en de authentieke houten vloer. Ook vernemen wij graag de plannen in verband met de indeling van de Grote Salon met betrekking tot het aantal gasten.

Kunnen wij een DJ en/of live muziek boeken?

Uiteraard! Wij raden jullie wel aan bands en artiesten contact met ons op te laten nemen om de speelruimte te beoordelen, deze is namelijk beperkt. Er dient altijd vooraf overleg te zijn over de invulling van het entertainment, etc. Wij hebben uiteraard tips op het gebied van entertainment en muziek. Vraag gerust naar deze mogelijkheden. Wij verwijzen jullie tevens graag naar www.exclusivedeejays.nl. Zij zijn bekend op het landgoed en met onze akoestiek en logistiek.

Wat zijn de geluidsnormen op Landgoed Wolfslaar?

Het geluidsniveau in de Vestibule mag maximale 85 tot 90 dB(A) zijn. De deuren en ramen dienen, in verband met geluidsoverlast buiten het pand, na 23.00 uur gesloten te zijn. In de natuur mag het geluidsniveau niet meer bedragen dan 45 dB(A) op 50 meter afstand van de plaats waar muziek word gespeeld. Tot 02.00 uur mag er binnen muziek ten gehore worden gebracht. Jullie zijn als bruidspaar zelf verantwoordelijk voor alle gevolgen wanneer de geluidsnormen worden overtreden door jullie gezelschap of de ingehuurde band, dj of andere muzikanten. Landgoed Wolfslaar kan hier nimmer voor aansprakelijk gesteld worden.

Buiten trouwen

Is buiten trouwen mogelijk?

Ja! Wat is er mooier dan op een prachtige zonnige dag met een heldere blauwe lucht in een groene omgeving elkaar buiten het Jawoord te geven? Landgoed Wolfslaar biedt u talloze mogelijkheden voor een onvergetelijke dag. Trouwen in het romantische prieel, in het bijzijn van uw dierbaren zorgt voor een intieme sfeer. In een prachtige setting verzorgen wij met alle liefde uw huwelijk. De bosrijke omgeving vormt een schitterende achtergrond voor een unieke fotoreportage.

Wat te doen bij slecht weer?

Mooie zomers zijn in Nederland geen garantie. Hierdoor beslissen wij in de zomermaanden uiterlijk één week voor uw huwelijksdag of de huwelijksvoltrekking buiten, of binnen in onze prachtige Grote Salon plaats zal vinden. In het laatste geval komen de geplande kosten voor de buitenopstelling te vervallen. Indien u toch het risico wilt lopen, worden de geplande kosten aan uw doorberekend. Wij gaan er vanuit dat u het vertrouwen heeft dat wij de juiste beslissing maken met betrekking tot het buiten of binnen trouwen. Wanneer deze beslissing gemaakt is, zullen wij u hierover uiteraard informeren.

Decoratie en feestattributen

Is er al decoratie in het landhuis aanwezig?

Ja. Ons landhuis is uiteraard door het schilderwerk, kroonluchters en authentieke uitstraling al erg bijzonder om te zien en heeft niet veel decoratie nodig. Wel verzorgen wij altijd kaarsjes en kleine vaasjes met bloemen op de tafels. Op de tafel van de ambtenaar verzorgen wij een verse bos bloemen. Waar mogelijk passen wij de bloemen aan op jullie kleuren. Willen jullie zelf bloemen regelen? Dat kan uiteraard ook! Kijk eens bij The Yellow Island. Tevens bieden wij diverse vuurpotarrangementen aan, welke ’s avonds een echte toevoeging zijn!

Mogen we zelf decoratie aanbrengen en wanneer mogen wij dit doen?

Decoratie kan worden aangebracht op de dag van jullie huwelijk of in overleg met jullie contactpersoon één dag van te voren. Het gebruik van heliumballonnen met gewichtjes is toegestaan. Bloemstukken mogen uiteraard tevens geplaatst worden op tafels. Decoratie aan de poort of bomen kan in overleg met jullie contactpersoon bespreekbaar worden gemaakt. Indien dit akkoord is, dient alles dezelfde dag mee naar huis te worden genomen. Er mogen geen spijkers etc. in de bomen of het landhuis worden geslagen. Materialen om de historische salons aan te kleden (bijvoorbeeld met posters, reclame-uitingen, ballonnen, serpentines, slingers, plakband o.i.d.) zijn vanwege de aanwezigheid van kostbare geschilderde en gedecoreerde wanden- en plafonds helaas niet toegestaan.

Is het toegestaan om te strooien met rijst, confetti of bloemblaadjes?

Nee. Met het oog op de veiligheid van jullie gezelschap, is het niet toegestaan om met rijst en confetti te strooien. Dit in verband met uitglijdgevaar. Het gebruik van bloemblaadjes, zowel echt als kunststof, zijn buiten niet toegestaan. In de trouwsalon mag enkel gestrooid worden met kunststof bloemblaadjes

Zijn drones toegestaan?

Nee. Landgoed Wolfslaar bevindt zich in een no-fly zone van vliegveld Gilze-Rijen, waardoor het niet is toegestaan om met drones te vliegen.

Mogen wij duiven oplaten?

Nee. Het gebruik van sierduiven tijdens jullie huwelijk is toegestaan na overleg met jullie contactpersoon vanuit Landgoed Wolfslaar en wanneer jullie gebruik maken van postduiven, welke altijd weer naar huis vliegen.

Mogen wij (wens)ballonnen en/of oplaten?

Gezien wij ons in een ecologisch park bevinden en met het oog op brandgevaar, is het niet toegestaan om wensballonnen en/of lampionnen op te laten. Het oplaten van reguliere ballonnen is enkel toegestaan wanneer deze biologisch afbreekbaar zijn.

Mogen wij vuurwerk afsteken op Landgoed Wolfslaar?

Het afsteken van vuurwerk is uitsluitend toegestaan indien door de gemeente Breda vergunning is verleend en na overleg met Landgoed Wolfslaar. Sterretjes zijn wel toegestaan. 

Eten en drinken

Wanneer kan de taart worden geleverd en wie zet deze klaar?

De taart wordt normaliter tijdens de huwelijksceremonie gebracht door de bakker. De bakker van de taart draagt tevens zelf zorg voor het klaarzetten van de taart. Wanneer de taart eerder geleverd wordt, kan deze in onze koeling staan. De volgende bedrijven verzorgen onze bruidstaarten: Maré Patisserie en chiQoorij

Maken wij zelf onze tafelschikking?

Ja, jullie mogen zelf een tafelschikking maken. Fijn als jullie op voorhand bij jullie contactpersoon informeren over het aantal dinertafels dat geplaatst wordt voor jullie huwelijksdiner en hoeveel personen er maximaal aan één tafel geplaatst kunnen worden. Vervolgens zijn jullie vrij in het indelen van jullie gasten met hierbij per gast eventuele allergenen genoteerd.

Komen de gerechten die in het landhuis geserveerd worden uit de keuken van het restaurant?

Nee. Het landhuis heeft een eigen keuken. Wel wordt er door de brigade van Wolfslaar Restaurant gekookt in het landhuis. Chef-kok Maarten Camps heeft de menu’s voor het landhuis wat toegankelijker gemaakt en de gerechten vereisen minder handelingen per bord, wat voor de brigade erg fijn is met gezelschappen.

Is er voor het menu van ons huwelijksdiner een keuze?

Aangezien wij met streek- en seizoensgebonden producten werken, biedt de Chef-kok Maarten Camps jullie graag een suggestie aan. In overleg wordt er een driegangen, uit te breiden tot zevengangen, menu samengesteld. Uiteraard houden wij graag rekening met vegetarische voorkeuren of specifieke dieetwensen.

Bereikbaarheid en voorzieningen

Welke parkeermogelijkheden zijn er?

Wij bieden 200 gratis parkeerplaatsen met 2 elektrische oplaadpunten. De trouwauto kan uiteraard voor het landhuis komen te staan.

Zijn er voorzieningen voor minder-/invalide gasten?

Ja. De begane grond van het landhuis is bereikbaar via de rolstoellift aan de zijkant van de bordestrap. Daarnaast beschikken wij over een aangepast toilet, welke overigens voor de bruid tevens fijn is om te gebruiken.

Trouwreportage en foto’s

Mogen we op onze huwelijksdag eerder aankomen om foto’s te maken?

Ja. Dit mag in overleg met jullie contactpersoon. Dit in verband met aanwezigheid van het personeel en beschikbaarheid van het landhuis. Geldt eveneens voor een bordesbalkonscène.

Kunnen wij onze trouwreportage maken op Landgoed Wolfslaar?

Ja. Landgoed Wolfslaar is 10 hectare groot en het perfecte decor voor jullie huwelijksreportage. Het landgoed biedt veel ongerepte natuur met beekjes en bruggen. Tevens vinden jullie een amfitheater op het landgoed. Voor bruidsparen die bij ons trouwen, is het tevens mogelijk om in het landhuis foto’s te maken. Trouwen jullie niet op Landgoed Wolfslaar, maar willen jullie wel graag foto’s maken? Dat kan. Het landgoed is vrij toegankelijk voor publiek. Enkel wanneer op het landgoed zelf een huwelijk plaatsvindt, waarderen wij het enorm wanneer hier rekening mee gehouden wordt en is het niet mogelijk om foto’s bij de panden te maken. Willen jullie ook binnen foto’s maken? Wij kunnen een maand van te voren een reservering maken. Neem contact met ons op en informeer ons over jullie huwelijksdatum, zodat wij onze beschikbaarheid voor jullie kunnen bekijken. De kosten voor een trouwreportage bedragen € 150,00 op basis van anderhalf uur.

Nog geen fotograaf?

Canoë Segeren - Defining Moments Photography
Herbeleef je onvergetelijke herinneringen keer op keer doordat jullie ‘defining moments’ op een stijlvolle en eigentijdse manier worden vastgelegd. 06-870 680 47 / www.definingmoments.nl

Platform voor bruidsfotografen
Happix Hulp nodig bij de zoektoch naar een fotograaf? Op deze website presenteren fotografen zich op een overzichtelijke en transparante wijze; U vult uw wensen in en ziet in één oogopslag de mogelijkheden, tarieven en kwaliteiten van alle fotografen in de regio. 076-889 4333 / www.happix.nl

Algemene zaken

Hoeveel contactmomenten hebben wij met Landgoed Wolfslaar nadat wij bevestigd hebben?

Jullie hebben besloten om jullie huwelijksdag op Landgoed Wolfslaar door te brengen. Een grote check op de checklist! Circa een maand voorafgaand aan jullie huwelijk ontvangt jullie contactpersoon jullie nog eens om, samen met een van onze gastvrouwen/-heren, de dag door te spreken d.m.v. een draaiboekbespreking. Tevens kunnen jullie alle vragen die jullie inmiddels hebben, op dit moment stellen. Uiteraard is het zo dat wanneer jullie dringende vragen hebben waarvan de antwoorden essentieel zijn voor het vervolg van jullie planning en deze niet op deze FAQ pagina staan, kunnen jullie uiteraard contact opnemen met jullie contactpersoon.

Is er een kolfruimte beschikbaar?

Ja, ons landhuis heeft meerdere salons. Indien het gewenst is dat er een ruimte beschikbaar wordt gesteld om te kolven, laat ons dit op voorhand weten en wij verzorgen het voor jullie.

Tot wanneer kunnen wij kosteloos gasten annuleren?

Circa één week voorafgaand aan jullie huwelijk nemen wij contact met jullie op om het aantal gasten definitief te maken. Hierna mogen jullie het aantal gasten tot 2 werkdagen van te voren kosteloos wijzigen met een negatieve marge van 5%.

Welke voorwaarden hanteert Landgoed Wolfslaar?

Op alle door ons aangegane reserveringen zijn de Uniforme Voorwaarden Horeca van toepassing. Bij annulering hanteren wij artikel 9.4.2 van deze voorwaarden.