Het Wolfslaar-gevoel

Wat maakt Wolfslaar toch zo bijzonder?

De mensen die er werken hebben het er regelmatig over, over dat speciale gevoel dat je het Wolfslaar-gevoel zou kunnen noemen. Onze vaste gasten herkennen het ook. Het is zo aanwezig dat je het bijna kunt pakken. Maar wat is het nu precies?

Wat maakt Wolfslaar toch zo bijzonder? Het is Passie! Passie van een heel bijzondere soort. Passie die dagelijks wordt gevoed door het landgoed zelf.
Het zit ‘m in kleine details. De uitgesleten hardstenen treden van de trap in het landhuis bijvoorbeeld herinneren aan alle voetstappen die ons reeds voor zijn gegaan. Het kleine spinnetje, onopvallend geschilderd op de gemarmerde lambrisering in de Vestibule, fungeert als handtekening van de kunstenaar, die Wolfslaar het beste van zijn vakmanschap gaf. En ook de voerderbakken van de paarden achter het koetshuis brengen je gedachten terug naar de lange rijke geschiedenis van Wolfslaar.

Met de natuur zo dichtbij beleven wij bij Wolfslaar de seizoenen heel intensief. Ook dat maakt deel uit van dat speciale gevoel. Met name de verschillende seizoenen maken Wolfslaar boeiend.

De bosrand met z’n oranjegouden herfstkleuren, de scherpe silhouetten van kale takken tegen een ijsblauwe winterlucht, de stille pracht van het oude landhuis in de sneeuw, de bloeiende rododendrons langs de oprijlaan… Hoewel; de rijke nazomer met z’n volle bomen en weelderige bloemenpracht zorgt ook voor een spectaculair gezicht. Dan doet het landgoed precies dat waar het van nature zo goed in is: de gasten het gevoel geven dat ze meer dan welkom zijn.

Ton Pinxten
Directeur Landgoed Wolfslaar

 

Maak kennis met het Wolfslaar team.